ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ


Ο Πέτρος Παπακωνσταντίνου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, εργάστηκε ως μεταπτυχιακός υπότροφος- ερευνητής στο Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ και ανακηρύχθηκε διδάκτορας Θεωρητικής Φυσικής από το Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Ερευνητικές του εργασίες έχουν δημοσιευτεί στα επιστημονικά περιοδικά Physical Review Letters, Physical Review, Journal of Physics, Physica και Theoretical Chemistry. 

Με τη δημοσιογραφία ασχολείται επαγγελματικά από το 1990. Εργάστηκε στις εφημερίδες Δημοκρατικός Λόγος και Νίκη, στα περιοδικά ΕΝΑ και ΕΠΙΚΑΙΡΑ, στον ραδιοσταθμό ΩΧ FM και στους τηλεοπτικούς σταθμούς STAR και SKY ως συντάκτης του πολιτικού ρεπορτάζ, αρθρογράφος και αρχισυντάκτης ενημερωτικών εκπομπών.

 Από το 1998 εργάζεται στην εφημερίδα Καθημερινή ως συντάκτης του διεθνούς ρεπορτάζ και αρθρογράφος. Πραγματοποίησε αποστολές σε σειρά χωρών. Κάλυψε τη δεύτερη παλαιστινιακή Ιντιφάντα (2000- 2004), τον πόλεμο του 2009 στη Γάζα, τις εξεγέρσεις της λεγόμενης Αραβικής Άνοιξης σε Αίγυπτο, Τυνησία και Λιβύη, τον πόλεμο του ΝΑΤΟ στη Λιβύη, την εξέγερση της πλατείας Ταξίμ στην Τουρκία το 2013 και τον πόλεμο μεταξύ των Ιρακινών Κούρδων και του Ισλαμικού Κράτους το 2014.

Μεταξύ άλλων, έχει πάρει συνεντεύξεις από τους Άνγκελα Μέρκελ, Νικολά Σαρκοζί, Ούγκο Τσάβες, Τζέρι Άνταμς, Γιάσερ Αραφάτ, Σιμόν Πέρες, Μπασάρ Άσαντ, Ρομάνο Πρόντι, Χοσέ- Μαρία Αθνάρ, Φελίπε Γονδάλεθ, Μιτσέλ Μπατσελέ, Νόαμ Τσόμσκι, Σαμίρ Αμίν, Σλάβοϊ Ζίζεκ, Αλέν Μπαντιού, Ταρίκ Αλί και Ίλια Πριγκοζίν.

Έχει γράψει οκτώ βιβλία που εκδόθηκαν από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα, Λιβάνης και Τόπος, ενώ έχει συνεργασθεί σε συλλογικά έργα. Μιλά αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά.

Σχόλια